Poklady klasické české kuchyně, aneb, Jak to ta babička tenkrát vařila /

Ředitel přední kuchařské školy u nás, Pražského kulinářského institutu, Roman Vaněk, je autorem několika kuchařek a gastronomických knih. Jednou z nich je publikace Poklady klasické české kuchyně - moderně zpracovaný průvodce českou jídelní klasikou. Spolu se šéfkuchaři Prakulu (bývalým i současným)...

Celý popis

Hlavní autor: Vaněk, Roman, 1969 leden 11.-
Korporativní autor: Pražský kulinářský institut
Další autoři: Bílek, Pavel
Médium: Kniha
Jazyk: Česky
Vydáno: Praha : Prakul Production s.r.o., 2012
Vydání: Vydání první
Témata:
Konspekt: 641
Štítky: Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
Shrnutí: Ředitel přední kuchařské školy u nás, Pražského kulinářského institutu, Roman Vaněk, je autorem několika kuchařek a gastronomických knih. Jednou z nich je publikace Poklady klasické české kuchyně - moderně zpracovaný průvodce českou jídelní klasikou. Spolu se šéfkuchaři Prakulu (bývalým i současným) Václavem Fričem a Zdeňkem Marcínem vytvořil soubor téměř dvouset receptů. Nechybí ani česká pekařská klasika, na které Vaněk spolupracoval s výborným pekařem a lektorem Prakulu Martinem Hanusem. Předmluvu ke knize napsali ochránci české gastronomie kníže Karel Schwarzenberg, šéfkuchař Jaroslav Sapík a Jitka Rákosníková, šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. Každý recept je pečlivě popsaný a fotograficky zdokumentovaný, což zjednoduší orientaci v něm. Najdeme zde recepty složitější i jednoduché, jsou zde také zdařile a přehledně zpracované tipy. Jde vskutku o opravdové poklady, kdy autor sáhl do klasické české kuchyně, kterou vařily naše babičky. Příručka Poklady klasické české kuchyně si mezi klasickými českými kuchařkami jistě najde své přední místo. Kniha receptů české kuchyně, kterou vařily naše babičky
Popis jednotky: Na obálce nad názvem: Pražský kulinářský institut
11. vydání 2014 má stejné ISBN (dotisk?
Fyzický popis: 191 stran : ilustrace (převážně barevné), portréty ; 31 cm
ISBN: 9788090504806